11. mai 2024

Solveig Barstad vant Gullrutens hederspris og fikk stående applaus i Grieghallen lørdag 4. mai for sin mangeårig innsats på TV-skjermen.

 

Les juryens begrunnelse her: 

 

Det er noen folk i TV-bransjen som har et oppdrag de lever og ånder for – og som de blir forkjempere for – på vegne av et helt folk. Kveldens hedersprisvinner er en av dem.

 

Vi lever i en verden som kryr av informasjon og feilinformasjon, som kan gjøre det vanskelig å vite hva man bør velge og hva som er ekte.

 

Gjennom hele sitt yrkesliv har kveldens hedersprisvinner stått på vanlige forbrukere sin side, undersøkt og opplyst om hvordan norske forbrukere blir lurt, avslørt kritikkverdige forhold og satt på plass leverandører som lover for mye.

 

Kveldens hedersprisvinner startet sin karriere som journalist i NRK Sogn og Fjordane, og ble senere kanalvert i NRK. Hun var også programleder i God morgen Norge, før hun ble hele Norges forbrukerdronning i TV 2 hjelper deg og i Matkontrollen.

 

Med sin stå på vilje og journalistiske teft har hun avslørt uærlige bruktbilselgere og oppdrettere som selger syke hunder. Hun har konfrontert useriøse behandlere som setter fillers på fjortiser, og influensere som reklamerer for pulver som ikke kan gjøre deg yngre. Og ikke minst har hun testet absolutt alt som kan testes.

 

Gullruten-komiteen ønsker med denne prisen å hedre en fantastisk dyktig journalist som ikke bare har gjort oss som seere klokere, men som også har stått opp for og hjulpet utallige mennesker gjennom sine programmer. Hun er uredd og samtidig en miljøskaper, et raust og varmt menneske. Denne kombinasjonen gjør henne helt unik på sitt felt.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery delte ut Årets hederspris

Solveig blir ropt opp som Årets hedersprisvinner

Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2