Jury for Årets grønne produksjon

 

Årets grønne produksjon er en ny Gullruten-kategori i 2022 og deles ut til en produksjon som har tatt bevisste og beviselige grønne valg. Vi er stolte av å presentere juryen, som er sammensatt av personer med kompetanse på bærekraft og grønn kulturproduksjon og -arrangement.

 

Linnéa Elisabeth Svensson

Linnéa brenner for en bærekraftig opplevelsessektor. Hun har bakgrunn fra festivalproduksjon, noen år i et tv-produksjonsselskap, og jobber nå som bærekraftsrådgiver og prosjektleder for arrangement innen idrett, kultur og byutvikling.

 

Hun var prosjektleder for Grønt veikart for kunst- og kultursektoren, lansert i mars 2021, er aktiv Miljøfyrtårnkonsulent for virksomheter innen opplevelsessektoren, og har bidratt inn med et klimakapittel med koronaperskeptiv, i forskningsrapporten «Mission Possible», på oppdrag for BI:CCI/Nordisk film- og tv-fond i 2021.Hun synes det er veldig gøy å se at det spirer grønt i tv-produksjonsbransjen!

Yvonne Fadnes

Yvonne arbeider som bærekraftskonsulent i EYs klima og bærekraftsavdeling. Hun hjelper selskaper i omstillingsreisen til et lavkarbon- og mer bærekraftig samfunn gjennom ulike rådgivning og rapporteringsoppdrag. Og har blant annet jobbet tett med NRK i utarbeidelse av deres grønne strategi og i implementeringsfasen hvor blant annet grønn produksjon har vært et viktig satsningsområde. Yvonne sin faglige bakgrunn er som naturviter, med en bachelor i geologi fra NTNU og en master i klimaendringer fra Københavns Universitet. Foruten om studier har Yvonne arrangert festival i Trondheim (ISFiT) og arrangert konserter på Studentersamfundet i Trondheim (Lørdagskomiteen) under studietiden, og vært praktikant på den norske delegasjonen til UNESCO i Paris.

Tord Dale

Tord Dale er leder for bærekraft i Virke. Han har vært politisk rådgiver og statssekretær i regjeringen Stoltenberg og har etter jobbet i ulike roller i næringslivet, blant annet som daglig leder av Maritimt Forum, partner i klimabyrået Footprint og nå Virke.

Julie Forchhammer

Julie har jobbet i skjæringspunktet mellom klima og kultur i to tiår og brenner for å finne reelle løsninger for omstilling hos aktører i hele kulturfeltet. Som festivalsjef for Vinjerock, miljøsjef for Øyafestivalen og rådgiver for Regnskogfondet har Julie jobbet med praktiske klima- og miljøtiltak i både nasjonale og internasjonale organisasjoner. Hun er co-founder av Klimakultur, et kompetansesenter for bærekraft og kultur – sentralt beliggende i Vang i Valdres.

Mads Astrup Rønning

Grunnlegger av filmselskapet Babusjka AS (2001), Green Producers Club AS (2019), og klimaverktøyet Green Producers Tool AS (2021)