23. april 2024

Disse kan bli «Årets deltaker» på Gullruten 2024

 

Publikum skal i år få være med å bestemme de fire finalistene og til slutt vinneren av «Årets deltaker».

 

Mandag 22. april ble de ti nominerte offentliggjort hos «God morgen Norge». Disse ti vil etter hvert bli skrelt ned til fire finalister, hvor til slutt én av disse stikker av med prisen «Årets deltaker» på Gullruten. Dette er et nytt samarbeid mellom TV 2 og Gullruten, og avstemmingen foregår på TV2.no. Første stemmerunde varer frem til 26. april klokken 12, og du stemmer nederst i saken her.

 

Vinneren kåres til slutt i «God morgen Norge»-sendingen 3. mai.

 

Dette er de ti nominerte til «Årets deltaker»:

Kevin Lauren fra «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»

Etter en tøff oppvekst i «trenchesa» i Sandnes og en tøff livsstil i rapmusikkens verden, møter vi Kevin Lauren fullt utstyrt i turutstyr i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Eller som Kevin sier – Norges farligste eventyr!

Under vingene til Tom Stiansen viser Kevin at han er mye mer enn en gangster med «shades» og «braids».

Han er en utelukkende positiv sitatmaskin som sprer glede både innad i laget sitt og til alle oss som følger med gjennom skjermen. Mens lagkameratene jakter seier, stopper Kevin gjerne opp og tar en selfie med fansen.

Ingar Helge Gimle fra «Kongen befaler»

Ingar Helge Gimle sjarmerte både TV-seere, deltakere og programledere med sin deltakelse i årets sesong av «Kongen befaler». Overraskende løsninger og alltid en historie fra oppveksten på Torshov.

Christina Vukicevic Demidov fra «Helt Ramme sporter»

Christina Vukicevic Demidov går gjennom en ekstrem utfordring i episoden om is-svømming i «Helt Ramme sporter».

Gjennom innlevelse og formidling av ekte følelser lykkes hun med å fange seeren. Særlig når hun etter svømmingen får det tøft. I sekundene etter målgang, når hun kjenner på hypotermi, sitter seeren klistret til skjermen og situasjonen lever så til de grader.

I samspillet med programleder Nicolay Ramm viser Christina Vukicevic Demidov at hun også har glimt i øyet. Hun bidrar sterkt til å gjøre dette til en engasjerende, underholdende og ikke minst spennende episode.

Anette Hoff fra «Spillet»

Anette Hoff tar steget ut av komfortsonen, og går bokstavelig talt rett i kjelleren.

Gjennom hennes oppriktighet og tapperhet blir Anette en hjertevarmende og inspirerende spiller, som minner oss om at alder aldri skal være en hindring for å utforske nye sider ved seg selv og livet.

Ragnar Kivle fra «Demenskoret»

Med sin åpenhet, livsglede og evne til å dele av hele sitt følelsesregister, har korist Ragnar Kivle inspirert og rørt seerne gjennom sesong 2 av «Demenskoret».

Sammen med kong Harald åpnet latterdøren seg bredt da Ragnar delte sin historie om den gangen han følte seg «helt konge» på Gardermoen. Ragnar lever med en alvorlig diagnose, alzheimer, og er en mann som virkelig berører og minner oss alle om viktigheten av å «always look at the bright side of life», som er hans favorittuttrykk.

Familien Maurstad fra «Sofa»

Familien Maurstad er blitt kjent gjennom programmet «Sofa» på TV 2 gjennom tre sesonger, der de har sett på og kommentert ulike TV-programmer fra sofaen hjemme hos mamma Mari.

Den sjarmerende kvartetten med sønnene Aslak, Stinius og Scott bryter gjerne ut i sang eller havner i absurde og morsomme diskusjoner. I et hjem fylt av bunader og mange rariteter har de fire truffet seerne med sin varme og sin gøye familiedynamikk. De har blitt allemannseie og hyppige deltakere i andre realityserier.

Oskar Westerlin fra «Forræder»

Oskar Westerlin var en kompromissløs spiller i «Forræder». Han var ikke redd for å ta valg som var de beste for ham selv, og å være tydelig på hvorfor han mente å ha rett.

Han skulle vinne. Dette gjorde at han kom helt til finalen, og det var kanskje dette som felte ham til slutt.

Linnéa Myhre og Emil Gukild fra «71 Grader Nord – Team»

Linnéa skulle aldri være med på «71 grader nord», men for Emil var det hans største drøm. Uansett endte de opp som et av parene i sesong 3 av «71 grader nord – Team».

Her fikk vi se det nygifte paret konkurrere mot og vinne over storfavorittene Sondre Sundby og Martin Johnsrud Sundby i finalen. Linnéa og Emil byr på seg selv på godt og vondt. De tør å vise seg svake for hverandre og alle som ser på og utfyller hverandre på en flott måte.

Truls Hovland og Jarle Moheim fra «Alt for Årdal»

Truls og Jarle i «Alt for Årdal» har sjarmert alle med sitt helt spesielle og intime vennskap. Det skiller nesten 40 år mellom de to kompisene, men det er også det eneste som skiller dem.

Kjærligheten og omsorgen de viser for hverandre gir oss mange uforglemmelige øyeblikk, morsomme kommentarer og absurde situasjoner, som gjør at man ikke kan la være å bli glad i dem.

Mari Boine fra «Hver gang vi møtes»

Mari Boine er en av vår tids viktigste artister med en omfattende internasjonal karriere.

Hennes banebrytende sjangermiks og utrettelige synliggjøring av sin kultur har ført til samarbeid med navn som Peter Gabriel og Angelíque Kidjo.

I tillegg har det gitt henne en rekke høythengende priser – deriblant den Kongelige St. Olavs Orden, Nordisk råds musikkpris og Spellemannsprisens hederspris. Etter deltagelsen i «Hver gang vi møtes» har hun blitt «hele Norges Mari».