Spørsmål og svar

 

 

Her har vi samlet de mest stilte spørsmålene om Gullruten.

Påmeldingen

Det kan variere veldig. Her er to eksempler:

 

Et program kan meldes på i en programkategori, som for eksempel i Beste dramaserie. Da kan inntil 2 skuespillere hovedrolle og inntil 2 skuespillere birolle fra serien meldes på. Oppfyller dramaserien kriteriene til Årets nyskapning og Årets grønne produksjon, så kan den også meldes på der. Her er det potensielt 7 påmeldinger.

 

Er det for eksempel et program som hører til i Beste konkurransedrevne reality, så kan den meldes på der, i tillegg til Beste programeder – reality, livsstil og aktualitet og Årets deltaker. Det kan også meldes på i Årets nyskapning og Årets grønne produksjon om programmet oppfyller kriteriene der. Her er det potensielt 5 påmeldinger.

Nei. Dette har vi valgt å fjerne på alle kategorier med unntak av Årets grønne produksjon og Årets nyskapning.

 

I Fagprisen er beskrivelser fjernet på alle foto/regi/klipp-kategorier samt Beste manus drama.

Nei. Du kan enkelt bruke kopier-funksjonen for dette. Gjør en kopi av bidraget og endre deretter kategorien du melder på i. Husk å lagre!

Denne funksjonen finner du på de tre prikkene til venstre for påmeldingen din under «Mine påmeldinger».

 

Merk at for Årets grønne produksjon og Årets nyskapning krever det beskrivelse av bidraget.

Når du har sett at programmet ditt oppfyller kravene til påmelding, så kan du melde på programmer her.

Påmeldingsskjemaet er standard for alle programkategorier. En innsendelse av skjema gjelder for en påmelding til en kategori. Du kan registrere flere påmeldinger, og velge å sende inn riktig antall senere.

 

Du kan enkelt gjøre en kopi av en påmelding, og endre deretter kategorien du melder på i.

 

Merk at for Årets grønne produksjon og Årets nyskapning krever det beskrivelse av bidraget.

Alt av informasjon som gis til Gullruten gjennom påmelding skal være godkjent av ansvarlig produsent. Hvilken episode som skal meldes på, bestemmer dere i produksjonen, men det skal være godkjent av ansvarlig produsent.

Om episoden du ønsker å melde på ikke er ferdig tidsnok til påmeldingsfristen utgår, så kontakter du prosjektleder – prosjektleder@gullruten.no. Det er med skriftlig avtale du kan sende inn episoden senere om den vil være klar tidsnok til at juryen kan gjøre en god faglig vurdering av den. Det er denne vurderingen prosjektleder må ta.

 

Men husk at påmeldingsskjema må være sendt inn før fristen utgår.

Frem til påmeldingsfristen utgår kan du når som helst gå tilbake til din påmelding og gjøre endringer. Link finner du i kvitteringsmailen du fikk da du sende inn påmeldingen.

For enklere søk i e-posten din, så står dette i emnefeltet til kvitteringsmailen:
Vi har mottatt din påmelding av *kategori* til Gullruten 2024

 

Det er dessverre ikke mulig å gjøre endringer etter påmeldingsfristen.

Etter at du har trykket «Send inn påmelding», så skal du motta en kvittering med oppsummering av det påmeldte bidraget på e-posten du registrerte.

En episode som skal meldes på til Gullruten må være sendt på TV og/eller nett innen denne datoen. Det handler om at en episode som meldes på til Gullruten må være kjent for publikum.

 

Sendefrist på TV og/eller nett for episoder som kan meldes på til Gullruten 2024, er satt til 3. mai, forutsatt at premieren fant sted før 17. mars 2024.

Vi har sett det nødvendig å ha en begrensning på inntil 2 skuespillere hovedrolle, og 2 skuespillere birolle, fra en produksjon.

Prisutdelingen

Det er en Gullrute og et diplom som blir delt ut i hver kategori.
Men det er mulig å bestille duplikat om det er ønskelig. Ta kontakt med prosjektleder om pris og levering – prosjektleder@gullruten.no.

Presse

Henvendelser kan rettes til både Prosjektleder og Styreleder, men det er Styreleder for Stiftelsen Gullruten som uttaler seg på vegne av Gullruten.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Ta gjerne kontakt med:

Praktisk informasjon

Lena Eriksen Fjellstad

Prosjektleder Stiftelsen Gullruten

95 41 42 04

prosjektleder@gullruten.no

Presse

Åse Kringstad

Styreleder Stiftelsen Gullruten

47 31 42 47

ase.kringstad@virke.no

Gullruten logo

Last ned her