Alt du trenger å vite om påmelding til Gullruten og Fagprisen

Nå starter konkurransen!

23. januar 2017

Gullruten og Fagprisen 2017 er åpen for norskproduserte program sendt første gang på norsk TV i perioden 16. mars 2016 til 19. mars 2017.

Påmeldingssystemet vil være tilgjengelig til og med mandag 13. februar.  Program som ikke er ferdigstilt innen 13. februar, men med sendestart senest 19. mars, kan få utvidet leveringsfrist etter skriftlig avtale med Gullrutens prosjektleder.

Påmelding skjer ved opplasting av bidrag til Gullrutens server hos Mediabank.me

Det må lastes opp en fil per påmelding, også der samme program skal vurderes i flere kategorier. I forbindelse med opplasting skal det fylles ut et påmeldingsskjema. Vennligst sørg for at skjemaet utfylles korrekt og med all nødvendig info.

Produsentene har selv ansvar for å gjøre seg kjent med gjeldende REGLER OG KATEGORIER ved påmelding.

 

Svar på ofte stilte spørsmål:

Q: Hvem kan melde på til Gullruten?

A: Gullruten er åpen for TV-programmer produsert av norske produsenter, registrert i Brønnøysundregisteret. Produsent/produksjonsselskap melder selv på sine program i ordniære kategorier. Enkelte kategorier har egne regler for påmelding, se REGLER OG KATEGORIER for nærmere info.

Det er ikke mulig for privatpersoner å melde på til Gullruten eller Fagprisen.

Q: Hvor mange bidrag kan jeg melde på?

A: Til Gullruten er det ingen begrensinger for antall påmeldinger fra hvert selskap, men hvert program kan kun meldes på i én kategori, i tillegg til eventuelt Årets nyskapning.

Det kan meldes på tre skuespillere fra samme serie i hver skuespiller-kategori. I kategorien Årets deltaker kan det meldes på en deltaker / et deltakerpar fra en serie. Programledere kan kun meldes på av TV-kanalene.

I Fagpriskategoriene kan hvert produksjonsselskap kun melde på èn fagperson hver per kategori. Kanaler kan melde på to. Unntaket er TV-drama, der er det ingen begrensninger.

Q: Er det bare enkeltpersoner som kan meldes på til Fagprisen?

A: Hovedregelen er at Fagprisen er en individuell pris. Men i kategorier hvor det er et team med fagpersoner som har jobbet tett/gjort samme jobb (for eksempel  Beste foto flerkamera) kan hele teamet meldes på samlet. Vi oppfordrer likevel til at velges ut en person (for eksempel A-foto) som representerer teamet.

Q: Hvorfor er påmeldingsfristen før sendefristen? Hva gjør vi med program som har sendestart mellom 13. februar og 19. mars?

A: Påmeldingsfristen er såpass tidlig for at juryene skal ha god nok tid til å gjøre en grundig jobb før offentliggjøringen av de nominerte i april. Det er mulig å laste opp i bidrag også etter 13. februar, for program med senere sendestart.  Dette avtales direkte med prosjektleder.

Q: Hvem betaler påmeldingsgebyr?

A: Alle produksjonsselskap må betale påmeldingsgebyr. Medlemmer av Virke Produsentforeningen betaler et lavere gebyr enn ikke-medlemmer. Gebyret er for påmelding av ett program i én kategori. Dersom samme program meldes på i flere kategorier betales flere gebyr.

Påmeldingsgebyr for TV-kanalene dekkes av kanalbidraget.

 

Q: Hvordan får jeg tilgang på brukernavn og passord til Mediabank?

A: Har du eller selskapet allerede en konto hos Mediabank, logger du inn på vanlig måte via Sign in på Mediabank.me  

Har du ikke konto fra før, kan du enkelt opprett konto kostnadsfritt ved å sende mail til support@mediabank.me  Haster det kan du ringe 23 68 80 90

— 

Q: Jeg har lastet opp bidrag, men har ikke fått kvittering på at det mottatt. Hva gjør jeg?

A: Ta kontakt med prosjektleder, så finner vi ut av det.

Q: Jeg skal laste opp bidrag, men har ikke all nødvendig info til å fylle ut påmeldingsskjemaet.

A: Da må du først ta kontakt med produsent eller en annen som har den nødvendige informasjonen. Hvilken info som er nødvendig finner du på hjelpesidene til Mediabank: https://helpdocs.mediabank.me/adex/gullruten

Eksempler på påmeldingsskjemaene, som også kan brukes internt til forberedelsene kan lastes ned her.

Eksempel påmeldingsskjema Gullruten2017

Eksempel påmeldingsskjema Fagprisen2017_2

Q: Når får vi vite hvem som er nominert?

A: De nominerte offentliggjøres på presselanseringen fredag 31. mars.

Q: Når er prisutdelingene?

A: Gullruten arrangeres i Grieghallen i Bergen fredag 12. mai.

Fagprisene deles ut på Chateau Nuef onsdag 26. april, med påfølgende fest i Betong.

Q: Når og hvor kan jeg kjøpe billetter?

A: Billettene til Gullruten i Grieghallen legges ut for salg kort tid etter presselanseringen 31. mars. Billettsystemet driftes av produksjonsselskapet Monster. Ønsker du å få beskjed når salget starter kan du sende en mail merket «Påminnelse om billettsalg» til gullruten@monstermail.no

Informasjon om billetter til Fagprisen kommer senere. Invitasjon til arrangementet sendes ut til produksjonsselskap og kanaler.

 

Håper du nå har fått svar på alt du lurer på. Sitter du fortsatt med ubesvarte spørsmål kan du ta kontakt med prosjektleder på mail tina@gullruten.no eller telefon 911 48 518