Alt du trenger å vite om påmelding til Gullruten og Fagprisen

Nå starter konkurransen!

19. januar 2018

Gullruten og Gullrutens Fagpris 2018 er åpen for norskproduserte program sendt første gang på norsk TV i perioden 20. mars 2017 og 11. mars 2018

Påmeldingssystemet vil være tilgjengelig til og med 15. februar.  Program som ikke er ferdigstilt innen fristen 15. februar, men med sendestart senest 11. mars, kan få utvidet leveringsfrist etter skriftlig avtale med prosjektleder.

Påmelding skjer ved opplasting av bidrag til Gullrutens server hos Mediabank.com

Opplasting av bidrag (videofil) og utfylling av påmeldingsskjema gjøres samtidig. Vær nøyaktig med utfylling av påmeldingsskjema og få med all nødvendig info. Dersom et program meldes på i flere kategorier og det er samme episode som skal vurderes, er det bare nødvendig å laste opp fil én gang. Husk da å velge alle kategoriene påmeldingen skal gjelde for i påmeldingsskjemaet.

Produsentene har selv ansvar for å gjøre seg kjent med gjeldende REGLER OG KATEGORIER  ved påmelding.

Svar på ofte stilte spørsmål:

Q: Hvem kan melde på til Gullruten?

A: Gullruten er åpen for TV-programmer produsert av norske produsenter, registrert i Brønnøysundregisteret. Produsent/produksjonsselskap melder selv på sine program. Selskapet må være registrert i Brønnøysundregisteret.

Det er ikke mulig for privatpersoner å melde på til Gullruten eller Fagprisen.

Q: Hvor mange bidrag kan jeg melde på?

A: Til Gullruten er det ingen begrensinger for antall påmeldinger fra hvert selskap, men hvert program kan kun meldes på i én kategori, i tillegg til eventuelt Årets nyskapning.

Det kan meldes på inntil tre skuespillere fra samme serie i hver skuespiller-kategori. I kategorien Årets deltaker kan det meldes på en deltaker / et deltakerpar fra en serie. Programledere kan kun meldes på av TV-kanalene.

I Fagpris-kategoriene kan hvert produksjonsselskap og kanal melde på inntil to fagpersoner hver per kategori.  Unntaket er TV-drama, der er det ingen begrensninger.

Q: Er det bare enkeltpersoner som kan meldes på til Fagprisen?

A: Hovedregelen er at Fagprisen er en individuell pris. Men i kategorier hvor det er et team med fagpersoner som har jobbet tett/gjort samme jobb (for eksempel Beste foto flerkamera) kan hele teamet meldes på samlet. Vi oppfordrer likevel til at velges ut en person (for eksempel A-foto) som representerer teamet.

Q: Hvorfor er påmeldingsfristen før sendefristen? Hva gjør vi med program som har sendes mellom 15. februar og 11. mars?

A: Påmeldingsfristen er såpass tidlig for at juryene skal ha god nok tid til å gjøre en grundig jobb. Det vil være mulig å laste opp i bidrag også etter 15. februar, for program med senere sendestart.  Dette avtales direkte med prosjektleder.

Q: Hvem bestemmer hvilken episode som skal leveres?

A: Det bestemmer de som melder på programmet.

Programserier med premiere før fristen kan, etter godkjenning fra prosjektleder, melde på en episode som sendes etter 11. mars så fremt episoden er ferdigstilt tidsnok for juryering.

Q: Hvem betaler påmeldingsgebyr?

A: Alle produksjonsselskap må betale påmeldingsgebyr. Påmeldingsgebyret gjelder per påmelding per kategori. Dersom samme program/episode meldes på i flere kategorier må det betales per påmelding.

Medlemmer av Virke Produsentforeningen får 50% rabatt.

Påmeldingsgebyr for TV-kanalene (NRK, TV 2, MTG TV og Discovery) dekkes av kanalbidraget.

 

Q: Hvordan får jeg tilgang på brukernavn og passord til Mediabank?

A: Har du eller selskapet allerede en konto hos Mediabank, logger du inn på vanlig måte via på Mediabank.com

Har du ikke konto fra før, kan du enkelt opprett konto kostnadsfritt ved å sende mail til support@mediabank.com Haster det kan du ringe 23 68 80 90

— 

Q: Jeg har lastet opp bidrag, men har ikke fått kvittering på at det mottatt. Hva gjør jeg?

A: Send en mail prosjektleder med oversikt over hvilke bidrag og kategorier det gjelder, så finner vi ut av det.

Q: Jeg skal laste opp bidrag, men har ikke all nødvendig info til å fylle ut påmeldingsskjemaet. Kan jeg gjøre det i to omganger?

A: Nei. For at opplastingen skal kunne gjøres må påmeldingsskjemaet være fullstendig. Har du ikke all informasjon tilgjengelig må du få dette fra produsent eller kanal. Hvilken info som er nødvendig finner du på hjelpesidene til Mediabank

Eksempler på påmeldingsskjemaene, som også kan brukes internt til forberedelsene kan lastes ned her.

Eksempel påmelding Fagprisen 2018

Eksempel påmeldingsskjema Gullruten 2018

Q: Når får vi vite hvem som er nominert?

A: De nominerte til Gullruten 2018 offentliggjøres på presselansering torsdag 22. mars

Q: Når er prisutdelingene?

A: Gullruten arrangeres i Grieghallen i Bergen lørdag 5. mai.

Fagprisene deles ut på Chateau Nuef onsdag 25. april, med påfølgende bransjefest.

Q: Når og hvor kan jeg kjøpe billetter?

A: Billetter Gullruten i Grieghallen legges ut for salg kort tid etter presselanseringen 22. mars. Billettsystemet driftes av produksjonsselskapet Monster. Ønsker du å få beskjed når salget starter kan du sende en mail merket «Påminnelse om billettsalg» til gullruten@monstermail.no

Informasjon om billetter til Fagprisen kan du sende mail til publikum.fagprisen@gmail.com Invitasjon til arrangementet sendes ut til produksjonsselskap og kanaler i løpet av mars.

 

Håper du nå har fått svar på alt du lurer på. Sitter du fortsatt med ubesvarte spørsmål kan du ta kontakt med prosjektleder på mail tina@gullruten.no eller telefon 911 48 518