En prisutdeling som hedrer fagpersonene og bredden i norsk TV-bransje.

Gullrutens fagpris

24. mars 2015

Gullruten i Grieghallen er TV-bransjens store festkveld og viktig for bransjen så vel som publikum, showet har fokus på selve programmene og de TV-seerne allerede har et nært forhold til gjennom skjermen.

Siden 2009 har Stiftelsen Gullruten, i samarbeid med en samlet TV-bransje, også arrangert Gullrutens Fagpris. En prisutdeling som hedrer fagpersonene og bredden i norsk TV-bransje.

Gjennom tett samarbeid med kanaler, produksjonsselskap, bransjeorganisasjoner og Høgskolen i Lillehammer har vi lykkes i skape et arrangement hvor de beste faglige prestasjonene hylles. Fra en forsiktig start i 2009 er Fagprisen i dag en godt etablert og kjærkommen tilstelning som samler hele fagmiljøet.

Prisutdelingen skal trekke fram de som vanligvis ikke står foran kamera og gi TV-publikum mulighet til å bli bedre innsikt i de ulike fagområdene. Den faglige innsatsen til alle de ulike funksjonene fra lys, scenografi, sminke, kostyme, foto, lyd, klipp, regi er avgjørende for den kvaliteten norske tv-produksjoner har.

Blant prisutdelerne finner vi mange kjente TV-ansikter. De som vanligvis får all applausen, skal selv applaudere. Og artistene på scenen hyller personene som til vanlig får dem til å skinne. Planlegging og gjennomføring av av det hele er det studentene er det framtidige bransje-kollegaer som står for.

For syvende år på rad er det Høgskolen på Lillehammer som har ansvaret for prosjektet. Fagprisen er en av de største produksjonene TV-studentene gjør i løpet av stuidetiden og involverer studenter fra flere årstrinn av produksjon- og prosjektledelse. Prosjektleder, Sara Isabel Wold, har jobbet med Fagprisen siden starten av skoleåret. Under avviklingen av utdelingen 22.april vil totalt 70 studenter ha tatt del i prosjektet.

I tillegg til å være et stort prosjekt er dette også eksamensoppgaver for flere av de involverte. For avgangsstudentene på flerkamerateknikk og regi er denne produksjonen den aller siste de gjør før de skal videre ut i bransjen.