15 gullruter ble delt ut når bransjen var samlet til Faprisen 2015

Fagfolkets kveld

23. april 2015

Onsdag var det klart for utdeling av årets fagpriser i Christiania teater. Studentene fra Høgskolen i Lillehammer stod for produksjonen av showet og i salen satt nominerte og fagfolk fra hele TV-bransjen klare til å hedre seg selv og sine kollegaer.

Årets Æresfagpris gikk til lydtekniker Jaswinder Singh Sidhu, og det var en overrasket og rørt Jaswinder som tok i mot prisen til full jubel og stående applaus fra salen. I juryens begrunnelse stod det følgende:

Gullrutens Æresfagpris for 2015 går til en som har utviklet faget og bransjen. Som har gledet den norske TV-bransjen i over 20 år og er en beundret og respektert fagmann som virkelig har hevet standarden i sitt felt.  En person mange har hørt noe om og enda flere har hørt noe fra. 

Som så mange andre startet TV-karrieren i NRKs U-redaksjon. Siden den gang har han jobbet for alle norske TV-kanaler og er mange produsenteres naturlige førstevalg, med sitt helt spesielle øre for faget. 

De siste årene har han drevet eget selskap og vært en viktig brikke i utallige produksjoner som blant annet Tjukken og Lillemor, Idol, Norske Talenter og Alt for Norge.  Han har en unik evne til å finne fram til og utvikle dyktige medarbeidere, og behersker den krevende øvelsen i å være elsket både av sine ansatte og sine kunder.  Han har vært og vil forhåpentligvis være til stor inspirasjon i mange år fremover. Han og hans folk har satt lydspor etter seg. 

Gullrutens æresfagpris 2015 går til lydtekniker, lydguru og daglig leder i Boombay , – Jaswinder Singh Sidhu.

Æresfagpris-vinner Jaswinder Singh Sidhu sammen med vinneren av  kategorien Beste lyddesign, StIan Gulli.

Æresfagpris-vinner Jaswinder Singh Sidhu sammen med vinneren av kategorien Beste lyddesign, Stian Gulli.

I tillegg til egen pris kunne æresprisvinneren også glede seg over at Boombay-kollega Stian Gulli vant kategorien for Beste lyddesign.  Nicolai Sørensen stakk av med prisen for Beste regi flerkamera for andre året på rad for P3 Gull. Kampen om Tungtvannet var nominert i åtte kategorier og vant fire av dem. Prisen Årets innovasjon ble delt ut for andre gang og denne gikk i år til Vegard Svingen og Stig Olav Kasin for Kongen av Sjakk.

Se den komplette listen over vinnere og nominerte her http://gullruten.no/fagprisen/fagprisen-2015/#vinnere-nominerte

Fagprisen sendes på TV 2 onsdag 6. mai.