Fagprisene deles ut på Christiania teater onsdag 22.april.

De nominerte til Gullrutens fagpris er klare!

26. mars 2015

For syvende gang deler vi ut Gullrutens fagpris. Det er studentene på Høgskolen i Lillehammer som står for produksjonen som sendes på TV 2 onsdag 6. Mai.

– Det har vært rekordmange påmeldinger til årets Fagpris, med over 250 påmeldte bidrag. Det betyr at Fagprisen har status i bransjen, noe som er vel fortjent sier styreleder i Stiftelsen Gullruten Leif Holst Jensen.

De påmeldte bidragene har blitt vurdert av tilsammen 11 juryer. Hver jury har representanter fra de fire mediehusene, NRK, SBS Discovery, MTG og TV 2, samt en representant fra produksjonsmiljøet.

Programleder for utdelingen er Gaute Grøtta Grav, en programleder som har en allsidig karriere i tv-bransjen og som vet hvordan det er å jobbe med proffe fagfolk, først som deltaker og deretter som programleder.

-Vi er veldig glad for at Gaute. Norsk TV-produksjon holder høyt internasjonalt nivå, og vi har en rekke dyktige bransjefolk som fortjener heder. Publikum hjemme i stua kjenner programledere og skuespillere, men det er en rekke fagfunksjoner som alle må gjøre sin jobb for at ting skal fungere, og at stjernene skal skinne. Nå er det disse vi vil løfte frem, og det er Gaute den rette til å gjøre, sier styreleder Leif Holst Jensen.

Fagprisene deles ut på Christiania teater onsdag 22.april. Utdelingen sendes på TV 2 6.mai.