«Gullruten» sendes fra Grieghallen i Bergen, lørdag 9. mai.

Cess og Jakob leder Gullruten 2015

24. mars 2015

Komikerne Cecilie «Cess» Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen leder årets Gullruten i Grieghallen i Bergen.

Cecilie «Cess» Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen har begge bakgrunn fra de kritikerroste programmene «Kollektivet» på TV 2 og «Suksesskolen» på TV 2 Humor, og har blant annet oppnådd stor popularitet i sosiale medier med humoren sin. Nå har TV 2 bedt dem lede et av årets største underholdningsshow.

– Da de ringte og spurte om jeg ville lede «Gullruten» så tenkte jeg «NÅ SKJER DET!». Et uttrykk jeg har blitt litt kjent for å bruke hver gang en spennende forespørsel kommer, men denne gangen ble det sagt i Caps Lock! Jeg skal i penskoene til Dorthe! Jeg googlet umiddelbart «hvordan bli god til å gå i høye hæler» Det blir nok min største utfordring. Som menneske er jeg litt mer buffet enn gourmet, sier Cess.

For skuespiller og komiker Jakob Schøyen Andersen blir dette hans første tv-sending som programleder.

– Dette er utvilsomt den største sendingen jeg har ledet. Det er forøvrig også den eneste! Jeg hadde aldri turt å drømme om at jeg en dag skulle få lede «Gullruten». Da jeg var liten og drømte om ting, var «Gullruten» ene og alene Madame Skappels domene, og det utfordret man ikke, selv ikke i drømmene sine. Men nå når TV 2 de siste årene har myknet litt opp og sluppet til andre, er det plutselig også mulig for oss lekfolk å begynne å drømme. Kanskje vil jeg drømme om det i natt, våkne kaldsvett og forvirret, men lykkelig rope «Klyp meg i armen! Drømmen min har gått i oppfyllelse», sier Jakob Schøyen Andersen

– Cecilie og Jakob er begge komikere som på tross av sin unge alder har vært lenge på TV 2 og som har et stort publikum. Programlederne skal løftes inn i den formen vi kjenner som «Gullruten», og vil lede showet med stil, glamour, verdighet og en snert av humor. «Gullruten» er jo en festsending og programlederne har med seg kjente ansikter fra hele TV-bransjen når prisene skal fordeles. Innslagene i sendingen vil ivareta humor og skråblikk på året som har gått. Nå starter arbeidet for fullt, vi gleder vi oss til å se Cecilie og Jakob stå på scenen», sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

– Det er hyggelig å slippe til en ny generasjon på Gullruten, og Cess har gjort seg bemerket som både en morsom og intelligent programleder. Artig at hun fant nøkkelen til garderoben i Grieghallen, og at hun vil dele den med Jakob.

– For Stiftelsen Gullruten er det viktig at Gullruten fornyer seg, samtidig som vi ivaretar prisutdelingens troverdighet, glamour og høytidlighet, sier styreleder i Stiftelsen Gullruten Leif Holst Jensen.

«Gullruten» sendes fra Grieghallen i Bergen, lørdag 9. mai.