Årets innovasjon

Jarnes, Hole Standal, Røsting, Faxvaag, Sæther-Larsen, Hornsletten

NRK Design i samarbeid med Øyedrops.

Prisen går til et nyskapende medium som kombinerer tekniske løsninger, historiefortelling, arkivopptak og animasjon, lyd og effekter i en visuell dramaturgi som imponerte både publikum og TV-seerne. Så langt – det største, mest krevende og mest kostbare prosjektet av sitt slag i Norge, og for første gang produsert live og direktesendt i primetime TV. Prosjektet har fortsatt stor oppslutning på nettet – nå også med et internasjonalt publikum.

Med utgangspunkt i en laser-scannet modell som ble rekonstruert i 3D ned til hver minste detalj, måtte teamet sette seg inn i nye måter å tenke på, ta i bruk nye programvarer og ny produksjons-teknisk forståelse. Testing underveis ble gjort på en 3D-print modell.

Den 16. februar ga de oss en magisk opplevelse gjennom en visuell reise i tid og sted. På Eidsvoll fikk publikum og TV-seerne bli med på en spektakulær avdekking og invitasjon inn i den ikoniske og nyrestaurerte Eidsvollsbygningen. De ga oss en forbløffende reise gjennom de verdiene som ble grunnlagt i Grunnloven, og som i løpet av 200 år har skapt det nye Norge.

Alt projisert gjennom 4 prosjektorer, med en lysstyrke på 40.000 lumen hver. Huset levde !!

Den animerte fasadeprojeksjonen på Eidsvollsbygningen er designet og produsert til åpningen av Stortinget 200års Grunnlovsjubileum, og som finale til NRKs jubileumsshow og folkefest den 16. februar.

Animert fasadeprojeksjon er en forbløffende teknologi som utfordrer publikums sanser og forståelse av hva som er mulig.

De som gjorde dette mulig var NRK Design i samarbeid med Øyedrops.